Spenótos-fetás töltött cannelloni...
...avagy hús nélkül is lehet finomat főzni.
Sziasztok !
Ma egy olyan étel készült, ami sokaknál vízválasztó lehet. Nem túl bonyolult elkészíteni és nagyon finom annak ellenére, hogy nincs benne hús. Nem rajongok a spenótért, de ez a recept már másodszorra készül el és nekem nagyon ízlik.
Hozzávalók:
- 250 g cannelloni
- 250 g feta sajt
- 125 g mozzarella
- 15 dkg reszelt sajt
- 400 g spenót
- 500 ml sűrített paradicsom
- 2 paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- tejszín
- olívaolaj
- só,bors,cukor
- oregano, bazsalikom, kakukkfű
- babérlevél, szerecsendió
Elkészítés:
Paradicsomszósz:
A hagyma egyik felét, a paradicsomot és 2 fokhagymát kis kockákra aprítom. Egy edényben olívaolajat melegítek és megpárolom rajta a hagymát, utána hozzáadom a fokhagymát és megpirítom kicsit. A kockára vágott paradicsomot rádobom és megpárolom. Hozzáöntöm a sűrített paradicsomot és összeforralom. Sózom,borsozom és megfűszerezem oreganoval, kakukkfűvel és bazsalikommal. Főzöm még pár percet amíg kicsit besűrűsödik, majd botmixerrel összeturmixolom.
Cannelloni:
A hagyma másik felét és a maradék két fokhagymát felaprítom és olívaolajon üvegesre pirítom, rádobok két babérlevelet. Hozzáadom a spenótot és megfonnyasztom, majd kevés tejszínt öntök rá,de ne legyen túl híg. Sózom, borsozom majd fél teáskanál őrölt szerecsendiót adok hozzá. Pár percig főzöm, nem kell sokáig, mert nagyon szétfő a spenót. Leveszem a tűzről és kiveszem a két babérlevelet, majd hozzákeverem a kockára vágott feta sajtot, nem baj ha maradnak benne kis darabok. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntök, betöltöm a cannellonikat a spenóttal és egymásmellé helyezem őket. Ráöntöm a paradicsom szószt, és a tetejére rakom a felszeletelt mozzarellát. 185 °C előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm. 10 perccel a vége előtt rászórom a reszelt sajtot és rápirítom. Tálaláskor adhatunk mellé rukkolát.