2015. okt 12.

Spenótos-fetás töltött cannelloni...

írta: kssbnc
Spenótos-fetás töltött cannelloni...

...avagy hús nélkül is lehet finomat főzni.

Sziasztok !

Ma egy olyan étel készült, ami sokaknál vízválasztó lehet. Nem túl bonyolult elkészíteni és nagyon finom annak ellenére, hogy nincs benne hús. Nem rajongok a spenótért, de ez a recept már másodszorra készül el és nekem nagyon ízlik. 

Hozzávalók:

- 250 g cannelloni

- 250 g feta sajt 

- 125 g mozzarella 

- 15 dkg reszelt sajt 

- 400 g spenót 

- 500 ml sűrített paradicsom

- 2 paradicsom

- 1 nagy fej hagyma 

- 4 gerezd fokhagyma 

- tejszín

- olívaolaj

- só,bors,cukor

- oregano, bazsalikom, kakukkfű

- babérlevél, szerecsendió

Elkészítés:

Paradicsomszósz:

A hagyma egyik felét, a paradicsomot és 2 fokhagymát kis kockákra aprítom. Egy edényben olívaolajat melegítek és megpárolom rajta a hagymát, utána hozzáadom a fokhagymát és megpirítom kicsit. A kockára vágott paradicsomot rádobom és megpárolom. Hozzáöntöm a sűrített paradicsomot és összeforralom. Sózom,borsozom és megfűszerezem oreganoval, kakukkfűvel és bazsalikommal. Főzöm még pár percet amíg kicsit besűrűsödik, majd botmixerrel összeturmixolom. 

Cannelloni:

 

A hagyma másik felét és a maradék két fokhagymát felaprítom és olívaolajon üvegesre pirítom, rádobok két babérlevelet. Hozzáadom a spenótot és megfonnyasztom, majd kevés tejszínt öntök rá,de ne legyen túl híg. Sózom, borsozom majd fél teáskanál őrölt szerecsendiót adok hozzá. Pár percig főzöm, nem kell sokáig, mert nagyon szétfő a spenót. Leveszem a tűzről és kiveszem a két babérlevelet, majd hozzákeverem a kockára vágott feta sajtot, nem baj ha maradnak benne kis darabok. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntök, betöltöm a cannellonikat a spenóttal és egymásmellé helyezem őket. Ráöntöm a paradicsom szószt, és a tetejére rakom a felszeletelt mozzarellát. 185 °C előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm. 10 perccel a vége előtt rászórom a reszelt sajtot és rápirítom. Tálaláskor adhatunk mellé rukkolát. 

Szólj hozzá

spenót vega recept cannelloni feta sajt spinach paradicsom szósz