2017. feb 07.

Pulled Pork

írta: kssbnc
Pulled Pork

Hogyan süssünk lassan?

Sziasztok!

Egy jó hosszú kihagyás után visszatértem és egy egyszerű, de annál ütősebb recepttel indítanám az évet. Itthon még mindig a sertéshús a legkedvezőbb áron beszerezhető fajta és itt ezt nem árt figyelembe venni, mert neki se álljunk egy kiló alatt sütni. Arra figyeljünk, hogy ne hétköznap este munkából hazaesve kezdjünk neki, mivel a sütés 3-4 órát vesz igénybe, szóval érdemesebb lehet hétvégére hagyni, viszont maga az elkészítés nem egy bonyolult dolog. A hús mellé vásároljunk jó minőségű bucit, vagy akár otthon is készíthetjük. Általában az amcsik híres coleslaw salátájával szokott összekerülni, de nyugodtan tehetünk helyette mást a szendvicsbe. Mivel az édes íz jól megy az omlós, fűszeres disznóhúshoz, ezért édesburgonyát készítettem mellé, valamint megküldtem egy adag BBQ szósszal is, ami ad neki egy pikáns füstös ízt. Valamint, hogy a saláta se maradjon ki, nyugodtan használjunk bármilyen zöldsalátát. 

1_pulled_pork.jpg

Hozzávalók:

- 1 kg sertéstarja

- 2 ek. só

- 1 ek. bors

- 1 ek. worchestershire szósz 

- 2 tk. kakukkfű 

- 1 ek. fűszerpaprika

- 1 tk. cayenne bors

- 1 ek. fokhagyma granulátum

- 1. ek. barna cukor / méz

- 2-3 ek. almaecet

- 4 ek. barbeque szósz 

- 1 ek. olaj 

 

Elkészítés:

A  tarját egy vékony késsel néhány helyen szurkáljuk be. A fűszereket keverjük össze az olajjal és az ecettel, amíg egy sűrű masszát nem kapunk, majd ezzel jól dörzsöljük be a húst, nyomkodjuk bele nyugodtan a szurkált lyukakba is, hogy jól átjárják az ízek. Tegyük a húst egy tepsibe, az edényt, amiben a paszta volt öblítsük ki 2 dl vízzel és öntsük a hús alá, fedjük le alufóliával és mehet be a sütőbe. 160 °C-on süssük egy órát, majd vegyük le a hőmérsékletet 150 °C-ra és süssük még 2 órán keresztül, ha elfogy a víz alóla, pótoljuk. 3 óra elteltével szedjük ki a húst és próbáljuk meg villával lehúzgálni a csontról, ha nem megy könnyen, akkor még tegyük vissza fél órára. A sütés végeztével villával tépkedjük le a húst cafatokra, a neve is ebből ered. Ha jól csináltuk a tepsi alján marad egy sűrű szaft,ezt öntsük rá a húsra.

 

Szólj hozzá

buci sertés batáta pulled pork