Mézes-chilis csirke combok tepsiben sült burgonyával és sültalmával
Sziasztok!
A múlthéten, mielőtt elutaztunk, összedobtunk egy egyszerű, de finom receptet. A köretet nyugodtan le lehet cserélni rizsre vagy salátára is. A sütést nem érdemes elsietni, mert a csirkecomb véres maradhat a csont mellett. Lássuk a receptet.
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 6 ek. méz
- 1 ek. almaborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. chilipehely
- fél tk. cayenne bors
- 6 nagy szem krumpli
- piros paprika, só, bors
- 6 alma
Elkészítés:
A mézet összekeverjük az ecettel, a chilipehellyel, a cayenne borssal és a zúzott fokhagymával, majd jól bedörzsöljük a keverékkel a csirkecombokat. Egy tepsibe tesszük őket és lefedjük alufóliával, 190 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még egy órát sütjük. Közben a krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel hasábokra, locsoljuk meg olajjal, szórjuk meg sóval, borssal és egy kis piros paprikával. Alufóliával letakarva süssük fél órát, majd vegyük le róla és pirítsuk meg, ha van grill fokozat akkor érdemes rákapcsolni. Az almákat a krumplival egyszerre tegyük be sülni egy külön tepsiben, szurkáljuk meg egy villával, hogy ne durranjanak szét, süssük 35-40 percig.