Tejszínes almakrémleves / Apple cream soup with double cream
For english please scroll down!
Sziasztok !
Egy finom leves a télen egyik legjobban elérhető gyümölcsből, az almából. Gyorsan elkészül és nincs szükség hozzá sok alapanyagra, hidegen és melegen is finom, lehet krémlevest is csinálni belőle. Lássuk a receptet.
Hozzávalók:
- 8 db alma
- 5 tk. őrölt fahéj
- 2 tk. szerecsendió
- 400 ml tejszín
- 4 ek. cukor
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és kockázzuk fel. Egy nagyobb lábasban engedjünk rá annyi vizet, ami pont ellepi, főzzük 10-15 percig, amíg megpuhulnak az almák. Vegyük le a tűzről és egy botmixerrel turmixoljuk össze. (Ha egészben szeretnénk hagyni az alma darabokat, akkor ne főzzük túl puhára.) Tegyük vissza a tűzre, de csak alacsony lángon, öntsük fel a tejszínnel, majd adjuk hozzá a cukrot és fűszerezzük, pár percig még rotyogtassuk alacsony lángon.
Hi!
Today I made an easy, but tasty apple cream soup. It's ready quick and doesn't require too many ingredients, you can eat it hot or cold. Let's see the recipe:
Ingredients:
- 8 apples
- 5 tsps. cinnamon
- 2 tsps. nutmeg
- 4 tbsps. sugar
- 400 ml double cream
Method:
Clean the apples, cut out the core and slice them. Put them in a cooking pot, and add as many water as can cover the apples, and cook it for 10-15 minutes. Turn the heat down under the pot and mash it with a food mixer. Turn the heat back on low temperature and add the double cream to it, seasoning it with the spices and the sugar, warm it up and cook for a few minutes.