2016. feb 03.

Tejszínes almakrémleves / Apple cream soup with double cream

írta: kssbnc
Tejszínes almakrémleves / Apple cream soup with double cream

For english please scroll down!

Sziasztok ! 

Egy finom leves a télen egyik legjobban elérhető gyümölcsből, az almából. Gyorsan elkészül és nincs szükség hozzá sok alapanyagra, hidegen és melegen is finom, lehet krémlevest is csinálni belőle. Lássuk a receptet.

alma_tenyleg.jpg

Hozzávalók:

- 8 db alma

- 5 tk. őrölt fahéj

- 2 tk. szerecsendió 

- 400 ml tejszín 

- 4 ek. cukor 

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és kockázzuk fel. Egy nagyobb lábasban engedjünk rá annyi vizet, ami pont ellepi, főzzük 10-15 percig, amíg megpuhulnak az almák. Vegyük le a tűzről és egy botmixerrel turmixoljuk össze. (Ha egészben szeretnénk hagyni az alma darabokat, akkor ne főzzük túl puhára.) Tegyük vissza a tűzre, de csak alacsony lángon, öntsük fel a tejszínnel, majd adjuk hozzá a cukrot és fűszerezzük, pár percig még rotyogtassuk alacsony lángon. 

Hi!

Today I made an easy, but tasty apple cream soup. It's ready quick and doesn't require too many ingredients, you can eat it hot or cold. Let's see the recipe:

Ingredients:

- 8 apples

- 5 tsps. cinnamon 

- 2 tsps. nutmeg

- 4 tbsps. sugar 

- 400 ml double cream 

Method:

Clean the apples, cut out the core and slice them. Put them in a cooking pot, and add as many water as can cover the apples, and cook it for 10-15 minutes. Turn the heat down under the pot and mash it with a food mixer. Turn the heat back on low temperature and add the double cream to it, seasoning it with the spices and the sugar, warm it up and cook for a few minutes.

Szólj hozzá

alma leves tejszín fahéj soup