2016. jún 14.

Guacamole...

írta: kssbnc
Guacamole...

...avagy a mexikóiak mártogatósa.

Sziasztok!

Egy gyors mexikói receptet hoztam ma. Nálunk nem túl elterjedt az avokádó, de külföldön főleg az amerikai kontinensen ez egy nagyon elterjedt étel. A legtöbb avokádót Mexikó termeli, de az USA-ban is találhatóak nagy avokádó ültetvények.Ez egy nagyon zsíros,de egészséges gyümölcs, kb. 25 % zsírtartalommal bír, de ezek egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát a jó csoportba tartoznak. Tartalmaz még sok fehérjét,és jó C-vitamin illetve E-vitamin forrás. Ha éretlen avokádót találunk a boltban akkor tegyük egy papírzacskóba és rakjunk mellé egy érett banánt, és pár nap alatt megérik. Cukor tartalma az idő előrehaladtával csökken.

20160614_111832.jpg

Hozzávalók:

- 2 db avokádó

- 1 fej hagyma

- 1 csokor friss koriander levél

- 3-4 db piros chili

- 1 db lime

- 7-8 db koktélparadicsom

- só

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. Az avokádókat vágjuk félbe, majd tekerjük el ellentétes irányba és így két felet kapunk, az egyikben a maggal, ezt távolítsuk el, a húsát könnyen kikaparhatjuk egy kanállal. A koriandert és a chilit aprítsuk fel és adjuk hozzá a hagymához. Az avokádót egy villával törjük össze, de ne legyen túl krémes, nem baj ha maradnak kisebb darabok benne, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót és facsarjuk rá a lime levét. Ízesítsük sóval és már kész is vagyunk. A koktélparadicsomot, nem szükséges hozzátenni, vágjuk fel és kínáljuk mellé külön, de ha szeretnék ezt is feldarabolhatjuk és belekeverhetjük az avokádóba. Tortilla chipset kínálhatunk hozzá, vagy pirítósra kenhetjük. 

Szólj hozzá

vega chili guacamole avokádó