Lepényhal tekercs, királyrákkal töltve
Sziasztok!
A hétvégére egy egyszerű, gyors, halas recept készült. Sajnos a lepényhal, mint a legtöbb érdekesebb halféle, otthon drágán kapható, ezért itt volt lehetőségem elkészíteni. Nagyon ízletes fajta és a kinézete is érdekes. Én filéket vettem, mivel ezzel van a legkevesebb probléma. Köretként egy finom krumplisalátát készítettem mellé, de bármilyen köretet adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
- 500 g lepényhal filé
- 2 citrom
- 200 g vaj
- 400 g bacon
- 250 g garnéla
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g krumpli
- 6 tojás
- 2 fej lila hagyma
- 300 g tejföl
- majonéz, mustár, só, bors
Elkészítés:
A lepényhalakat vastagabb csíkokra vágom, majd egyesével baconre fektetem, 2-3 darab garnélával megtöltöm és feltekerem. A szobahőmérsékletű vajat kikeverem a zúzott fokhagymával és a két citrom levével, sózom és borsozom. A tekercseket tepsibe rakom, vajat rakok rájuk, ha maradt ki garnéla, a hal mellé szórom. 180 °C-on 15 percet párolom fólia alatt, majd leveszem a fóliát és 200 °C fokon 15 percig sütöm.
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom és karikákra szeletelem, érdemes megsózni külön. A tojásokat keményre főzöm és szintén felkarikázom. A lilahagymát megpucolom és vékonyra felszeletelem. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverem sóval, borssal, hozzáadok egy fél ek. mustárt és 2-3 ek. majonézt. A szószba teszem a krumplit, a tojást és a hagymát, majd összekeverem, hűtsük le mielőtt fogyasztjuk.