2016. júl 31.

Lepényhal tekercs, királyrákkal töltve

írta: kssbnc
Lepényhal tekercs, királyrákkal töltve

Sziasztok!

A hétvégére egy egyszerű, gyors, halas recept készült. Sajnos a lepényhal, mint a legtöbb érdekesebb halféle, otthon drágán kapható, ezért itt volt lehetőségem elkészíteni. Nagyon ízletes fajta és a kinézete is érdekes. Én filéket vettem, mivel ezzel van a legkevesebb probléma. Köretként egy finom krumplisalátát készítettem mellé, de bármilyen köretet adhatunk hozzá.

fsd.jpg

Hozzávalók:

- 500 g lepényhal filé

- 2 citrom 

- 200 g vaj

- 400 g bacon

- 250 g garnéla 

- 4 gerezd fokhagyma

- só, bors

- 500 g krumpli

- 6 tojás

- 2 fej lila hagyma

- 300 g tejföl

- majonéz, mustár, só, bors

Elkészítés:

A lepényhalakat vastagabb csíkokra vágom, majd egyesével baconre fektetem, 2-3 darab garnélával megtöltöm és feltekerem. A szobahőmérsékletű vajat kikeverem a zúzott fokhagymával és a két citrom levével, sózom és borsozom. A tekercseket tepsibe rakom, vajat rakok rájuk, ha maradt ki garnéla, a hal mellé szórom. 180 °C-on 15 percet párolom fólia alatt, majd leveszem a fóliát és 200 °C fokon 15 percig sütöm. 

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom és karikákra szeletelem, érdemes megsózni külön. A tojásokat keményre főzöm és szintén felkarikázom. A lilahagymát megpucolom és vékonyra felszeletelem. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverem sóval, borssal, hozzáadok egy fél ek. mustárt és 2-3 ek. majonézt. A szószba teszem a krumplit, a tojást és a hagymát, majd összekeverem, hűtsük le mielőtt fogyasztjuk. 

 

Szólj hozzá

rák hal citrom vaj bacon