Resztelt máj, tarhonyával...
...avagy egy gyors ebéd.
Sziasztok!
Egy kisebb szünet után ismét folytatom a blogolást. Gondoltam egy gyors recepttel indítok, mivel senki nem szívesen áll sokáig ilyen melegben a konyhában. Köretnek tarhonyát készítettem, ami szintén nem túl időigényes, valamint csemege uborkát kínáltam, de bármilyen savanyúság illik hozzá. Fontos hogy ne sokáig főzzük, mivel a máj gyorsan meg tud keményedni.
Hozzávalók:
- 800 g csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl víz
- 2 tk. pirospaprika
- 2 tk. majoranna
- só, bors
- 250 g tarhonya
Elkészítés:
A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A májakat vékony szeletekre vágom, ne sózzuk be őket előre, mert attól bekeményednek. A hagymákat megdinsztelem, majd hozzáadom a májat és elkezdem pirítani, mikor egy kis színt kapott, hozzáadom a vizet és 2-3 percig párolom. Párolás közben fűszerezzük és kóstolgassuk. Kész is van.
A tarhonyát olajon pirítsuk le, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel. Sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellet főzzük, amíg az össze vizet fel nem szívja, majd zárjuk el és fedjük le.