2016. aug 28.

Resztelt máj, tarhonyával...

írta: kssbnc
Resztelt máj, tarhonyával...

...avagy egy gyors ebéd.

Sziasztok!

Egy kisebb szünet után ismét folytatom a blogolást. Gondoltam egy gyors recepttel indítok, mivel senki nem szívesen áll sokáig ilyen melegben a konyhában. Köretnek tarhonyát készítettem, ami szintén nem túl időigényes, valamint csemege uborkát kínáltam, de bármilyen savanyúság illik hozzá. Fontos hogy ne sokáig főzzük, mivel a máj gyorsan meg tud keményedni. 

14114689_1280134425332240_1528674052_o.jpg

Hozzávalók:

- 800 g csirkemáj

- 2 fej vöröshagyma

- 2 dl víz

- 2 tk. pirospaprika

- 2 tk. majoranna  

- só, bors

- 250 g tarhonya

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom és felszeletelem. A májakat vékony szeletekre vágom, ne sózzuk be őket előre, mert attól bekeményednek. A hagymákat megdinsztelem, majd hozzáadom a májat és elkezdem pirítani, mikor egy kis színt kapott, hozzáadom a vizet és 2-3 percig párolom. Párolás közben fűszerezzük és kóstolgassuk. Kész is van. 

A tarhonyát olajon pirítsuk le, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel. Sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellet főzzük, amíg az össze vizet fel nem szívja, majd zárjuk el és fedjük le.
 

 

Szólj hozzá

hagyma máj paprika szárnyas