2015. nov 07.

Tepsiben sült hal, mentás burgonyával és madársalátával...

írta: kssbnc
Tepsiben sült hal, mentás burgonyával és madársalátával...

...avagy nincs is olyan messze a tenger.

Sziasztok !

Ma tettünk egy kis kitérőt a Vásárcsarnokba, hogy elkészítsek egy receptet Jamie Oliver 30 percesek című könyvéből. A recept nem teljesen úgy sikerült, mivel nem tudtunk mindent beszerezni, úgyhogy azt a verziót írom le, ahogy én csináltam. Egy tengeri halas recept, krumplival, salátával és pár rákkal. 

Hozzávalók:

Hal:

- 600 g fekete tőkehalfilé (lehet másfajta halfilé is) 

- 12 db crevette rák

- 5-6 szem koktélparadicsom 

- 1 citrom

- 4 szelet bacon

- 4 gerezd fokhagyma

- só, bors 

- szardella vagy szardella paszta 

- olívaolaj

Krumpli:

- 500 g kisszemű krumpli

- egy csokor menta szára 

- só

Saláta:

- 1 adag madársaláta

- kis darab gyömbér

- 2 gerezd fokhagyma 

- a csokor menta levele

- 1 citrom

SAM_4626.JPG (1024×1365)Elkészítés:

A krumplikat megpucoljuk és a mentákról letépkedjük a leveleket. A krumplikat és az összekötött menta szárakat sós vízben feltesszük főni.

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük őket. A koktélparadicsomokat félbe, a citromokat negyedekbe vágjuk és a halak mellé helyezzük. A négy gerezd fokhagymát felaprítjuk és rászórjuk a halak tetejére, majd rátesszük a bacont is. Egy kis citromlével elkeverünk egy kiskanál szardella pasztát és meglocsoljuk a filéket. Végül mellérakjuk a crevett rákokat is és meglocsoljuk az egészet olívaolajjal. 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük egy tálba, majd mellé nyomjuk fokhagymanyomóval a két gerezd fokhagymát és egy citrom levével összekeverjük. A salátát megmossuk, hozzáadunk egy kis marék mentalevelet és ráöntjük a citromos öntetet.

 

Szólj hozzá

rák tenger hal recept menta jamie oliver tengergyümölcsei fekete tőkehal black cod