Tepsiben sült hal, mentás burgonyával és madársalátával...
...avagy nincs is olyan messze a tenger.
Sziasztok !
Ma tettünk egy kis kitérőt a Vásárcsarnokba, hogy elkészítsek egy receptet Jamie Oliver 30 percesek című könyvéből. A recept nem teljesen úgy sikerült, mivel nem tudtunk mindent beszerezni, úgyhogy azt a verziót írom le, ahogy én csináltam. Egy tengeri halas recept, krumplival, salátával és pár rákkal.
Hozzávalók:
Hal:
- 600 g fekete tőkehalfilé (lehet másfajta halfilé is)
- 12 db crevette rák
- 5-6 szem koktélparadicsom
- 1 citrom
- 4 szelet bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szardella vagy szardella paszta
- olívaolaj
Krumpli:
- 500 g kisszemű krumpli
- egy csokor menta szára
- só
Saláta:
- 1 adag madársaláta
- kis darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- a csokor menta levele
- 1 citrom
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk és a mentákról letépkedjük a leveleket. A krumplikat és az összekötött menta szárakat sós vízben feltesszük főni.
A halfiléket sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük őket. A koktélparadicsomokat félbe, a citromokat negyedekbe vágjuk és a halak mellé helyezzük. A négy gerezd fokhagymát felaprítjuk és rászórjuk a halak tetejére, majd rátesszük a bacont is. Egy kis citromlével elkeverünk egy kiskanál szardella pasztát és meglocsoljuk a filéket. Végül mellérakjuk a crevett rákokat is és meglocsoljuk az egészet olívaolajjal. 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük egy tálba, majd mellé nyomjuk fokhagymanyomóval a két gerezd fokhagymát és egy citrom levével összekeverjük. A salátát megmossuk, hozzáadunk egy kis marék mentalevelet és ráöntjük a citromos öntetet.