Fanta szelet...
...avagy egy kis szelet nyár.
Sziasztok!
A hétvégén megkívántunk egy kis édességet, és volt itthon fél kiló túró. Régóta ki akartam próbálni ezt a receptet. Jól is sikerült, nem bonyolult és finom a végeredmény. Ez a recept egy 25x25-ös tepsihez elég.
Piskóta:
Hozzávalók:
- 5 ek. liszt
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 2 ek. kakaópor
- 2 tk. sütőpor
Túró:
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 150 g vaj
- 1 citrom héja
- 150 g porcukor
Fanta zselé:
Hozzávalók:
- 8 dl Fanta
- 80 g vaníliás pudingpor
- 6 ek. cukor
Elkészítés:
A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjéktől. A fehérjéket elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, ha kész adjuk hozzá a tojássárgákat is. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásokhoz szitáljuk (ez azért fontos, mert így nem lesznek csomók a tésztában), óvatosan forgassuk össze. Kenjünk ki egy tepsit és öntsük bele a masszát. 180 °C-on 15 percig süssük.
Közben keverjük el a túrót a porcukorral, a szobahőmérsékletű vajjal és reszeljük hozzá a citrom héját.
Ha megsült a tészta kenjük meg a túróval.
A zseléhez a pudingport és a cukrot keverjük el egy kevés Fantával. A többi üdítőt forraljuk fel egylábasban, ha felforrt, öntsük hozzá a pudingporos keveréket és kevergessük addig, amíg besűrűsödik. (Nekem egyből megfelelő állagú lett, ahogy beleöntöttem.) Öntsük rá a túróval megkent tészta tetejére és hűtsük 1-2 órát.