2016. feb 03.

Fűszeres sertés tarja és krumplisaláta / Spicy pork spare rib with potato salad

írta: kssbnc
Fűszeres sertés tarja és krumplisaláta / Spicy pork spare rib with potato salad

For english pleas scroll down !

Sziasztok!

A mai nap másik receptje a sertés tarja volt, krumplisaláta már található a blogon, ez kicsit másképp készült. Kicsit időigényes, de a végeredményért megéri dolgozni. 

sam_4835.JPG

Hozzávalók:

Tarja:

- 800 g sertés tarja 

- 2 gerezd fokhagyma 

- paprika, koriander, só, bors

- 3 ek. olaj

Saláta:

- 6 db közepes krumpli 

- 1 db cukkini

- 300 g vegyes gomba 

- 500 ml joghurt

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 tk. mustár

- 2 ek. majonéz 

- só,bors

Elkészítés:

A tarjákat sütés előtti este pácoljuk be a paprikával, fokhagymával, korianderrel, borssal és az olajjal, csak a sütés előtt sózzuk meg. A krumplikat mossuk meg és tegyük fel főni, 30-40 perc alatt a mérettől függően kész lesz, ha lehet, akkor salátának való fajtát válasszunk. Egy serpenyőben süssünk kérget a tarják mindkét oldalára, majd egy tepsiben süssük 200 °C-on fél órát. A krumplikat, ha megfőttek hámozzuk meg, majd szeleteljük fel karikára és sózzuk meg. Egy serpenyőben pirítsuk meg a gombákat és a cukkinit, sózzuk meg, majd ezt is adjuk hozzá a krumplihoz. A joghurtot keverjük össze a fokhagymával, mustárral, majonézzel, sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük rá az összekevert zöldségekre. 

Ingredients:

Pork:

- 800 g spare rib

- 2 cloves of garlic

- red pepper, salt, coriander, black pepper

- 3 tbsps. oil

Salad:

- 6 potatoes

- 1 zucchini 

- 300 gr. mushroom 

- 500 ml. yoghurt

- 1 clove garlic

- 1 tsp. mustard

- 4 tbsps. mayonnaise

- salt, pepper

Method:

The night before the cooking marinade the spare ribs with the red pepper, garlic, corinader, black pepper salt and oil. Wash the potatoes and cook them for 30-40 minutes, depends on how big are they. In a frying pan roast both side of the pork for a few minutes, then put them in a roasting tin and cook for 30 minutes on 200 °C . If the potatoes are cooked, peel and slice them, then add salt. In a pan stir fry the mushrooms and the zucchini add salt to it, then mix it with the potato. Add the smashed garlic, mustard, mayo, salt and pepper to the yoghurt, and pour it on the veggies.

Szólj hozzá

paprika sertés krumpli saláta pork