Madártej...
...avagy egy kis nyári édesség .
Sziasztok!
Egy esti baráti sörözés során merült fel, hogy szükség lenne erre a receptre. Pár hete, mielőtt elkezdtem a blogot, el is készítettem, de így sajnos saját kép nem készült róla. A franciáktól származik, nagyon finom és egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejet feltesszük forralni a 2 csomag vaníliás cukorral, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel teljesen. Közben a 6 tojást szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A fehérjét kemény habbá verjük két evőkanál cukorral. Mikor a tejünk gyengén forr - ne forrjon teljesen mert leég - kanállal galuskákat szaggatunk a fehérjéből és 2-3 percig főzzük (nem fog lesüllyedni nem kell megijedni), majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A sárgákat összekeverjük a maradék cukorral és belecsorgatjuk a forró tejbe, már ne melegítsük egyáltalán, mert kicsapódhat a tojás és darabos lesz a sodó. Ezután ráönthetjük a fehérje galuskákra, vagy tárolhatjuk külön is és étkezés előtt keverünk össze annyit, amit megeszünk. Lehűtjük és utána fogyasztjuk.