2015. dec 11.

Csirke fajita...

írta: kssbnc
Csirke fajita...

....avagy újra itt a tex-mex !

Hola muchachos !

A héten újra elkészült egy tex-mex étel, alapvetően marhahúsból készítik, de ma már mindenféléből el lehet készíteni. Nem szeretek előkészített alapanyagokat használni, mivel sokkal jobb dolog, ha mi készítjük el és több lesz a sikerélmény is, de ezt az ételt lassan 6-7 éve így csinálom. Ahogy én készítem így pontosan nem lehet itthon elkészíteni, mivel a fűszerkeveréket külföldről szerzem be és őrizgetem azt a pár darabot, amíg újra feltöltöm a készletem, de ha valakinek sikerül itthon találnia szóljon! ( Old el paso fajitas ) Viszont a nagyobb hipermarketekben és a delikáteszekben már beszerezhetőek hasonló fűszerkeverékek és szószok. A tex-mex ételekről már írtam az egyik előző bejegyzésemben: http://eattheworld.blog.hu/2015/09/28/viva_mexico_386. A tortillákat szintén meg lehet vásárolni a boltokban, de mi is elkészíthetjük, nagyon könnyű.

 sam_4661.JPG

Tortilla:

Hozzávalók:

- 380 g liszt

- 1 tk. sütőpor

- 1 tk. só

- 2,5 dl víz

- 3-4 ek. olaj

Elkészítés:

Keverjük össze az összetevőket, pihentessük 10 percet, majd vágjuk fel 12 részre. Gyúrjunk golyókat és nyújtsuk ki vékonyra. Forrósítsunk fel egy vastagaljú serpenyőt, és natúron süssük benne a tortillákat, addig süssük, amíg egy kicsit felhólyagosodnak és megpirulnak.  

Töltelék:

Hozzávalók:

- 500 g csirkemell

- 1 fej hagyma

- 2-3 kaliforniai paprika

- 1 adag salsa szósz

- 1 csomag fűszerkeverék

- só

Elkészítés:

A hagymákat vékonyra felszeleteljük a paprikákat felcsíkozzuk. A csirkemellet szintén vágjuk fel csíkokra és sózzuk be. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kis olajat és pároljuk meg rajta a hagymát, dobjuk rá a csirkemellet, szórjuk meg a fűszerkeverékkel és pirítsuk meg egy kicsit. A felcsíkozott paprikát tegyük bele és magas lángon pirítsuk össze az egészet, ha már a paprika is kapott egy kis színt, öntsük rá a salsa szószt és főzzük össze 5-10 perc alatt. A még meleg tortillákba tegyük bele a szószt és tekerjük fel. 12 fajitas jön ki ekkora adagból. 

+1: Ha szeretnénk, akkor egy kiolajozott tepsibe tegyük bele a betöltött tortillákat, öntsük le még egy adag salsa szósszal és reszeljünk rá sajtot. Sütőben süssük meg, amíg a sajt megpirul rajta. 

Szólj hozzá

texas mexico szárnyas fajita tex-mex