2016. már 15.

Csöröge fánk...

írta: kssbnc
Csöröge fánk...

...avagy kicsit vissza farsanghoz.

Sziasztok!

A farsangi időszakban készítettem még el ezt az egyszerű, de nagyon finom ételt, sajnos akkor elfelejtettem megírni a bejegyzést hozzá, így most pótolom. Én jobban szeretem ezt a változatot, mint a szalagos fánkot, bár az az igazi farsangi jelkép. 

 sam_4855.JPG

Hozzávalók:

- 500 g liszt

- 3 tojássárgája

- 300 ml tejföl

- 100 g vaj

- 4 g porcukor

- csipet só

- olaj (a sütéshez)

- fahéjas porcukor (díszítéshez)

Elkészítés:

Először a lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, majd ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk addig, amíg szépen összeáll. Ezután 15-20 percre tegyük be a hűtőbe. Lisztezzünk be egy nyújtódeszkát és nyújtsuk ki fél centi vastagra (lehet kicsit vékonyabb is), majd vágjunk belőle rombusz alakú darabokat. A rombuszok közepére vágjunk egy rést és az egyik végét húzzuk át rajta, ettől lesz a jellegzetes alakja. Egy magasabb falú edényben melegítsünk olajat és süssük benne aranybarnára a fánkokat, nagyon kevés idő kell nekik, figyeljünk oda mert megéghetnek. A kisült fánkokat szórjuk meg a fahéjas porcukorral. 

Szólj hozzá