Kentucky csirke, krumplisalátával...
... avagy egy kis amerikai álom.
Sziasztok !
A héten kicsit elkalandoztunk Amerikába, és elkészítettük az egyik kedvenc ételüket. Az lett volna az igazi, ha grillen készítjük el, de ez így télen nehezen lett volna kivitelezhető, úgyhogy maradt a sütő. A szokásos káposztasaláta helyett, most krumplisaláta készült. A fűszerkeveréket megvehetjük boltban is, de érdemes otthon elkészíteni. Ez az adag keverék 1 kg csirkéhez elég.
Csirke:
Kentucky fűszerkeverék:
1/2 ek. koriander
1/2 ek. kömény
1/2 ek. cayenne bors
1 ek. színes bors
1 ek. csípős paprika
1 ek. édes paprika
1 ek. gyömbér
1 ek. rozmaring
1 ek. kakukkfű
1 ek. tárkony
1 ek. majoranna
2 ek. chili
2 ek. fokhagyma granulátum
Hozzávalók:
- 1 kg csontos csirkerész ( comb, szárny )
- 1 fej hagyma
Elkészítés:
A csirkét pácoljuk be az olajos fűszerkeverékkel egy éjszakára. Egy fej hagymát szeleteljünk fel, olajozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a pácolt húst, sózzuk,majd a maradék pácot ráönthetjük nyugodtan, dobáljuk rá a hagymát, fedjük le alufóliával. 180 °C-os sütőben süssük 45 percig a fólia alatt, majd vegyük le a fóliát és süssük még 15 percet, a végén, ha van grill fokozat a sütőn, akkor rákapcsolhatjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
Krumplisaláta:
Hozzávalók:
- 6-7 közepes burgonya
- 5 tojás
- 330 g tejföl
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, mustár, majonéz
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikákra szeleteljük, érdemes megsózni külön. A tojásokat keményre főzzük és szintén felkarikázzuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük sóval, borssal, hozzáadunk egy fél ek. mustárt és 2-3 ek. majonézt. A szószba tesszük a krumplit, a tojást és a hagymát, majd összekeverjük, hűtsük le mielőtt fogyasztjuk.