2015. dec 10.

Kentucky csirke, krumplisalátával...

írta: kssbnc
Kentucky csirke, krumplisalátával...

... avagy egy kis amerikai álom.

Sziasztok ! 

A héten kicsit elkalandoztunk Amerikába, és elkészítettük az egyik kedvenc ételüket. Az lett volna az igazi, ha grillen készítjük el, de ez így télen nehezen lett volna kivitelezhető, úgyhogy maradt a sütő. A szokásos káposztasaláta helyett, most krumplisaláta készült. A fűszerkeveréket megvehetjük boltban is, de érdemes otthon elkészíteni. Ez az adag keverék 1 kg csirkéhez elég.

sam_4660.jpg

Csirke:

Kentucky fűszerkeverék: 

 

1/2 ek. koriander

1/2 ek. kömény

1/2 ek. cayenne bors

1 ek. színes bors

1 ek. csípős paprika

1 ek. édes paprika

1 ek. gyömbér

1 ek. rozmaring

1 ek. kakukkfű

1 ek. tárkony

1 ek. majoranna

2 ek. chili

2 ek. fokhagyma granulátum 

Hozzávalók:

 

- 1 kg csontos csirkerész ( comb, szárny ) 

- 1 fej hagyma 

Elkészítés:

A csirkét pácoljuk be az olajos fűszerkeverékkel egy éjszakára. Egy fej hagymát szeleteljünk fel, olajozzunk ki egy tepsit, tegyük bele a pácolt húst, sózzuk,majd a maradék pácot ráönthetjük nyugodtan, dobáljuk rá a hagymát, fedjük le alufóliával. 180 °C-os sütőben süssük 45 percig a fólia alatt, majd vegyük le a fóliát és süssük még 15 percet, a végén, ha van grill fokozat a sütőn, akkor rákapcsolhatjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.

Krumplisaláta:

Hozzávalók:

- 6-7 közepes burgonya

- 5 tojás

-  330 g tejföl

- 1 fej lilahagyma

- só, bors, mustár, majonéz 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikákra szeleteljük, érdemes megsózni külön. A tojásokat keményre főzzük és szintén felkarikázzuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük sóval, borssal, hozzáadunk egy fél ek. mustárt és 2-3 ek. majonézt. A szószba tesszük a krumplit, a tojást és a hagymát, majd összekeverjük, hűtsük le mielőtt fogyasztjuk. 

 

Szólj hozzá

csirke recept szárnyas majonéz kentucky krumpli saláta